FMV Işık Okulları 1885'ten Beri ''Önce İyi İnsan'' Yetiştiriyor
1885 yılında Selanik'te yaşayan ileri görüşlü Türk ailelerinin, çocuklarını eğitecek bir Türk okulu arayışlarıyla doğan FMV Işık Okulları, Atatürk'ün hocası Şemsi Efendi'nin de katılımıyla güçlenmiş ve Balkan Savaşları sonrası İstanbul'a taşınmıştır. 1934'te kuruluşunun 50. yılında ATA'mızın onayı ile IŞIK adını almıştır. Feyziye Mektepleri Vakfı; tek odağı eğitim olan köklü bir eğitim kurumu olarak "önce iyi insan yetiştirme" ilkesiyle hareket ediyor ve anaokulundan üniversite mezuniyetine dek kesintisiz çağdaş eğitim-öğretim fırsatı sunuyor.
Öğrencilerini Atatürk İlke ve İnkılaplarına gönülden bağlı, araştıran, sorgulayan ve çevreye duyarlı birer dünya vatandaşı olarak yetiştirme misyonunun yanında; kültür, sanat ve spor faaliyetlerine de son derece önem veriyor.
FMV IŞIK OKULLARI
Güçlü Yabancı Dil Eğitimi
Yabancı dil eğitimi boyunca yapılması gereken en kritik şeyin öğrencilerin edinmeleri gereken becerileri, dil öğrenim sürecine dâhil etmek olduğunun farkında olan FMV Işık Okulları, yabancı dil alanında sağlam temellere dayanıyor. Okul, dil öğrenimini tek amaç olmaktan çıkarıp öğrencilerini dünya vatandaşı olma yolunda, doğru bağlam ve yetilerle donatarak yabancı dil eğitiminde farklılaşıyor.
Güçlü İngilizce eğitiminin yanında Almanca, Fransızca ve İspanyolca da ikinci yabancı dil seçeneği olarak sunuluyor.
Işık Spor Sanat Tasarım Akademisi
Kapalı ve açık spor alanlarının, yüzme havuzlarının yanı sıra sanat atölyeleri ve müzik derslikleri de bulunan FMV Işık Okulları, alanlarında uzman eğitmenlerle spor ve sanat faaliyetlerini sürdürüyor. Akademinin kurslarında; piyanodan çelloya, seramikten dramaya, resme kadar farklı güzel sanatlar branşlarıyla; jimnastik, yüzme, basketbol, voleybol ve tenis gibi spor branşları da yer alıyor,çocuklar çok yönlü yetişiyor.
Dünya ile Entegre Bir Eğitim Anlayışı
Kuruluşundan itibaren uluslararası standartlardaki eğitim anlayışını benimseyen FMV Işık Okulları'nın Ayazağa ve Erenköy Kampüsleri, 2006 yılında üyesi olduğu CIS (Uluslararası Okullar Birliği) tarafından akredite edildi. Nişantaşı ve Ispartakule Kampüsleri'nde de akreditasyon süreci son aşamada.
IB/DP (Uluslararası Bakalorya Diploma Programı)
İddialı ve dünya çapında prestijli bir akademik program olan IB Diploma Programı, öğrencileri yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelere hazırlamanın ve üniversite kabullerinde öne çıkarmanın yanı sıra, benzersiz müfredatı ile tüm dünyada araştırmacı, duyarlı, küresel bilince sahip, kültürler arası anlayışa katkıda bulunacak gençler yetiştirmeyi hedefliyor.
FMV Işık Okulları, eğitim felsefesi doğrultusunda, IB Dünya Okulları'na dahil ve IB Diploma Programı sunuyor.
PYP - Primary Years Programme (Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı)
Tüm kampüslerde, 3 ila 12 yaşları arasındaki öğrenciler için tasarlanan IBPYP (Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı) uygulamasına geçilmektedir. Çocukların hem sınıfta hem de dış dünyada araştıran-sorgulayan bireyler olarak gelişmelerine odaklanır. Küresel öneme sahip altı disiplinler üstü temanın yönlendirdiği, bilgi ve becerilerin yanı sıra, sorgulamaya güçlü bir vurgu yapan disiplinler üstü becerilerin kullanılmasıyla keşfedilen bir çerçevedir.
Bilimin Işığı Fen Liseleri
Okul, fen liselerinde; proje tabanlı yoğunlaştırılmış yabancı dil programını ve STEAM odaklı, proje tabanlı bireysel öğrenme stillerini dikkate alan eğitim anlayışını benimsiyor.
Teknolojide Işık Var
- Üretim ve inovasyonun ışığı robotik ve kodlama eğitimleri
- Endüstri 4.0 ışığında Hayal Et, Tasarla, Üret
- Dijital Vatandaşlık Eğitimi
- Işık'ta Dijital Pasaport Programı ve e-Portfolyo Serüveni
- Problem Çözen Yaratıcı Çocuklar; '' STEAM JR.''
- Tüm sınıflarda son teknoloji 75" etkileşimli led ekran (IWB - Interactive Whiteboard), anaokullarında dokunmatik LED ekranlı aktivite masaları (Active Board), yeni bilgisayarlar ve son teknolojiyle yenilenen Maker ve Bilişim Odaları ile çağdaş eğitime destek olmaktadır.
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ
#teknolojideIŞIKvar
Eğitim Teknolojilerine Işık Bakışı
Teknolojik aygıtların ergonomik bir forma bürünmesiyle, ders ortamına dahil edilmesi de kolaylaştı. FMV Işık Okulları; eğitim ortamlarını, modern eğitim teknolojileri uygulama ve araçlarıyla zenginleştirerek yeni çağın "farklı öğrenen" bireylerini ve "sürekli öğrenen" öğretmenlerini eğitimin merkezinde tutmayı bir felsefe olarak benimsiyor.
Üretim ve İnovasyonun Işığı Robotik ve Kodlama Eğitimlerinde!
Küçük yaşta "algoritma ve kodlama" becerisi kazanan öğrenciler, inovatif projeler tasarlayarak deneyimlerini arttırıyor. Okulun öğrencileri, "Hour of Code" ve "Europe Code Week" etkinliklerine katılarak kodlama saati deneyimi yaşıyor.
Endüstri 4.0 Işığında Hayal Et, Tasarla, Üret!
Endüstri 4.0 devrimiyle birlikte, 3D yazıcı teknolojisi hızla hayatımızdaki yerini aldı. 3 boyutlu düşünme ve modellemeyi küçük yaşlarda öğrenen Işıklı öğrenciler, "Tasarla - Kodla - Üret!" bakış açısıyla, hayal ettikleri ürün ve çözümleri 3 boyutlu olarak tasarlıyor ve üretiyor.Eğitime Çok Boyutlu Destek Işık Okulları'nda
FMV Işık Okulları, dünya standartlarındaki eğitiminin kalitesini geliştirmek için eğitim teknolojisi trendlerini yakından takip ediyor. Fen Bilimleri ve Matematik ders müfredatını, 3D görüntü teknolojisi kullanarak hazırlayan okul, öğrencilerin motivasyon ve performanslarını üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.
Işık'ta Dijital Pasaport ve Dijital Vatandaşlık Eğitimi
Kurum, akademik dürüstlük ve dijital okuryazarlık çalışmaları kapsamında, öğrencilerine dijital kaynakları kullanarak doğru bilgiye etik olarak ulaşmaları ve dijital ürünlerini oluşturmaları yönünde alışkanlıklar kazandırıyor.
Z kuşağı olarak adlandırılan yeni neslin, teknolojiyi hayatlarının her alanında kullanabilmesi, ürettiği projelerini dijital ortamda saklayabilmesi adına ''Dijital Portfolyo'' sistemi kullanılıyor. Öğrenciler, dijital ortamda hazırladıkları ürünleri, kendi e-portfolyo sayfalarına ekleyerek kendi ürün dosyalarını oluşturuyor.
Problem Çözen Yaratıcı Çocuklar: "STEAM JR."
Okul, hızla gelişen dünya teknolojisinde, ülkelerin ekonomisinde çocukların da yer alabilmesi için küçük sınıflardan itibaren öğrencileriyle STEM Jr. çalışmaları yapmaya başlıyor. Öğrencilerin tasarım odaklı düşünerek adım adım kendi özgün stratejilerini geliştirmeleri, yenilikçi düşünebilmeleri amaçlanıyor.
Teknolojiye Büyük Yatırım
Tüm sınıflarda son teknoloji 75" etkileşimli led ekran (IWB - Interactive Whiteboard), anaokullarında dokunmatik LED ekranlı aktivite masaları (Active Board), yeni bilgisayarlar ve son teknolojiyle yenilenen Maker ve Bilişim Odaları ile çağdaş eğitime destek olmaktadır.
FMV Işık Okulları, eğitim ortamlarını ve ders içeriklerini, modern eğitim teknolojileri uygulama ve araçları ile zenginleştirmektedir. Bu bakış açısı ile yeni çağın "farklı öğrenen" bireylerini ve "sürekli öğrenen" öğretmenlerini çağdaş eğitimin merkezinde tutmayı bir felsefe haline getirmiştir.
Teknolojiyi güçlü bir eğitim aracı olarak görerek, sınıflarının %48'inde bulunan etkileşimli led ekran (IBW - Interactive Whiteboard) sayısını bu yıl, dünya çapında yaygın olarak kullanılan eğitim yazılımlarına sahip 75" ekranlar ile tamamlayarak %100'e çıkarmıştır. Her anaokulunda , minik öğrencilerin okulda geçirdikleri zamanı daha da keyifli ve verimli hale getirmek amacıyla aktivite masaları (Active Board) yerleştirmişlerdir.
Maker ve Bilişim Odalarını da yeni bilgisayarlar ile güncelledik ve tüm öğretmenleri zaman ve mekandan bağımsız olarak içeriklerini oluşturabilmeleri amacı ile de güçlü yeni nesil işlemcilere ve donanıma sahip, ergonomik taşınabilir kişisel bilgisayarlar ile çalışma imkanı sunmaktadırlar. Teknolojik yenilenme ile birlikte internet hızında da artış yaparak öğrenci ve öğretmenlerimizin kesintisiz eğitim vermesinin sağlanması hedeflenmiştir. Kampüslerde oynanan maç skorlarını gösteren 70 inch'lik son teknoloji ekranlarla teknoloji spora da taşınmıştır.