Işık’lı Gençler Yapay Zeka Çağında Geleceğini “TExT” ile yazıyor.
FMV Işık Liselerinin yazılım, tasarım, inovasyon ve girişimcilik alanında farkındalık ve yetkinlik düzeyleri yüksek öğrencilerini alanında lider marka ve eğitimciler ile bir araya getiren proje grubu, Think and Experience Together, kısa adıyla TExT’in ilk öğrencileri, çalışmalarına yoğun bir program ile başladı.
24-25 Nisan tarihlerinde FMV Işık Okulları Ayazağa Yerleşkesinde sertifikalı Solidworks 3D Experience eğitimleri başlayan TExT Grubu, 26 Nisan 2023’te FMV Işık Üniversitesinde gerçekleştirilen eğitim ve tanıtım programında alanında uzman eğitimciler ve proje paydaşları ile bir araya geldiler.
FMV Işık Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Dilek Teker, Özyeğin Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Ofisi Direktörü ve FMV Işık Okulları Dijital Öğretim Süreçleri Danışmanı Sayın Prof. Dr. Tufan Adıgüzel, FMV Işık Okulları ARGE ve Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Sayın İsmail Süha Hayal, FMV Işık Okulları Eğitim Kurumları Direktörü ve Kurucu Temsilcisi Sayın Müge Yalım Alpan ve FMV Işık Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın açılış konuşmaları ile başlayan inovasyon ve girişimcilik etkinliğinde TExT öğrencileri uzman konuşmacılardan bilgilendirici kısa eğitimler aldılar.
FMV Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Özgen Osman Demirbaş’tan “Yaratıcı ve Tasarım Odaklı Düşünme”, FMV Işık Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Suat Teker’den “İnovasyondan Girişimciliğe”, FMV Işık Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Aslı Tuncay Çelikel’den “Yeni Ürün Geliştirme ve AR-GE” eğitimlerini alan öğrencilerimiz daha sonra proje paydaşlarından XR-Masters CEO’su ve OpenAR Cloud Yönetim Kurulu Üyesi, FMV Işık Lisesi 1992 mezunu Sayın Ali C. Hantal, “ 3 Boyutlu İnternet Çağı Başladı” sunumu ile öğrencilerimize Amerika Birleşik Devletleri’nden seslendi. Tekyaz Türki̇ye Genel Müdürü, FMV Işık Lisesi 1995 mezunu Sayın İlker Uludağ ise “Solidworks ile Tasarım 4.0” isimli ilham verici bir sunum gerçekleştirdi. Projenin içerik sağlayıcılarından ve öğrenciler için hazırlanan akademik öz geçmiş kısmında yer alan Bilişim Garajı’nın Araştırma ve Geliştirme Koordinatörü Sayın Samet Çelik ise “Teknolojik Üretim Becerilerinin Önemi ve Öğrenme Yöntemleri” başlıklı sunumunu öğrencilerimiz ile paylaştı.
Sürdürülebilir hedeflerle kurgulanan, saha profesyonelleri gerçek deneyimler ile proje odaklı çalışma imkânları sunarak öğrencilerimizin kariyer yolculuklarına yön verecek TExT proje grubumuza destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.