Milli Eğitim Bakanlığı'ndan FMV Işık İlkokulu – Ortaokulu'na eTwinning Kalite Etiketli Başarı Belgesi
Okulumuzda 2014 yılından bu yana İspanyolca derslerinde sürdürmekte olduğumuz eTwinning projelerimiz ve kazandığımız ödüller sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Destek Servisi tarafından okulumuza Avrupa Kalite Etiketimiz'in bulunduğu bir başarı plaketi gönderilmiştir. Bu başarıda katkısı olan öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz. Işık Ortaokulu olarak plaket ile onurlandırılırken eTwinning cephesinde yeni gelişmeler ve başarı haberleri gelmeye devam ediyor.
Okulumuzda bir yandan 2018-2019 yılı yeni eTwinning projemize kurucu ortağı olarak başlamanın heyecanını yaşarken, geçtiğimiz yıl yürütülen eTwinning projemiz dört yıldır olduğu gibi bu yıl da Kalite Etiketi almaya hak kazandı.
2017-2018 eğitim öğretim yılında Nişantaşı Işık Ortaokulu İspanyolca öğrencileri tarafından eTwinning Kulübü bünyesinde yürütülen "DetecTwinning: Dedektiflik Bürosu" isimli projemiz Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'ne bağlı Erasmus+ tarafından Ulusal Kalite Etiketi'yle ödüllendirildi.
İspanya'dan üç, Fransadan bir ve ülkemizden biz Işık Ortaokulu'nun yer aldığı projemiz tüm akademik yıl boyunca 13 öğrencinin katılımıyla İspanyolca öğretmenimiz Gül Sena Erdoğdu'nun koordinatörlüğünde ve Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Selin Bozkurtlar'ın katkılarıyla yürütüldü.
İspanyolca dilinde yürütülen proje boyunca öğrencilerimiz partner okullardan akranlarıyla çeşitli online aktiviteler gerçekleştirerek kendilerini ve ülkelerini tanıtmanın ardından bir dedektiflik bürosunda çalışabilmek için çeşitli aşamalardan geçtikten sonra misyonları olan 36 incili kolyenin kayıp incilerini toplamak için 36 Avrupa ülkesini sanal olarak gezerek bu ülkeler hakkında bilgiler ve ipuçları topladılar. Bu misyonları yerine getirirken öğrenciler gruplar halinde ve her biri Bloom Taksonomisi'nde bir öğrenme basamağına denk düşen departmanlarda işbirliği yaparak eş zamanlı çalıştılar. Eğlenerek Avrupa'daki ülkelerle ilgili pek çok değerli bilgiler edindiler ve 2018 yılı eTwinning gündemi olan ve çalışılması teşvik edilen "Kültürel Miras" alanında çalışmalar yaptılar. Öğrenciler her bir ülkede resim sanatı, dans, tarihi yapılar, coğrafya, çeviri ve yaşam kalitesi gibi konularda araştırmalar yaptılar. Edindikleri bilgiler sayesinde her bir ülkedeki 36 kilitli banka kasasını açarak kayıp incileri toplayıp kolyeyi tamamladılar.
Projeye katılan öğrencilerimizin isimleri aşağıdaki gibidir:
Derin Yurtsever, Kerem Yıldırım, Efe Eren, Önder Yeşildağ, Naz Özaydın, Aslı Perek, Yağmur Sarıgül, Ayhan Şalcıoğlu, Aksel Çülenoğlu, Kemal Efe Sadıgzade, Melisa Tiryaki, Cemile Güneş Doğan ve Alihan Bekar.
Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi okulumuzu eTwinning platformunda başarıyla temsil ettikleri için tebrik ediyor ve 2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca yürütecekleri yeni projemizde başarılar diliyoruz.
İlgili eski haberler:
eTwinning GO
DetecTwinning devam ediyor
Proje çıktılarını incelemek için twinspace sayfası:
twinspace DetecTwinning